Internasjonalisering i historiefaget

global historie og norsk historie i transnasjonalt perspektiv

av (forfatter).

Unipub forlag 2008 Heftet

1 bokelsker følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp boka hos ark.no

Omtale fra Den Norske Bokdatabasen

Utgangspunktet i denne artikkelsamlingen er at historiefaget er et barn av nasjonalstaten, og at det derfor begrenser synet for de internasjonale sammenhengene som norsk historie inngår i. Utfordringen er derfor å bryte ut av det nasjonale paradigmet. Boken har to hoveddeler hvor del 1 fokuserer på norsk historie, og del 2 fokuserer på verdenshistorien.

Omtale fra forlaget

Historiefaget er et barn av nasjonalstaten. Det har begrenset synet for de internasjonale sammenhengene som norsk historie inngår i. Utfordringen nå er å overskride disse begrensningene og se hvordan utviklingen på alle samfunnsområder har vært preget av interaksjon innen større nettverk, nordiske, europeiske og globale. Det tradisjonelle begrepet om "jordsmonnet og frøkornet" kommer til kort.
Artiklene i første del av denne boka, "Norsk historie", belyser viktige sider ved denne problematikken. Det gjelder både utbyggingen av internasjonalt faglig samarbeid, oppbyggingen av fagkunnskap i ikke-norsk (inkludert ikke-europeisk) historie, større oppmerksomhet omkring internasjonale forbindelser og muligheten for å se norsk historie i sammenligning med andre lands utvikling.
Artiklene i andre halvdel, "Verdenshistorie", behandler metodiske problemer innen afrikansk historie, kolonihistorie og global historie. Også her er forholdet mellom indre og ytre årsaker i samfunnsutviklingen sentralt, fra kolonitid, gjennom debatten om utvikling og underutvikling og fram til den globale demokratiske bølgen etter 1989. Et annet gjennomgangstema er det ideologiske innslaget i historieskrivningen på dette feltet.

Bokdetaljer

Forlag Unipub forlag

Utgivelsesår 2008

Format Heftet

ISBN13 9788274773547

EAN 9788274773547

Serie Tid og tanke

Omtalt sted Norge

Språk Bokmål Flerspråklig Engelsk

Sider 230

Utgave 1

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokomtaler

Ingen omtaler ennå.

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket

Diskusjoner om boka

Ingen diskusjoner ennå.

Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verket

Sitater fra dette verket

Ingen sitater ennå.


Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket

Bokelskere som følger boka

1 bokelsker følger dette verket.

Se alle bokelskere som følger dette verket