Omtale fra Den Norske Bokdatabasen
Boken tar opp det norske samfunnets rolle i forhold til invandrerpolitikken. Jurister og samfunnsvitere skriver om kontroll- og sikkerhetsaspektene og belyser de ulike tema gjennom eksempler fra hverdagen. De stiller spørsmål om avgjørelsene til politikerne, forvaltningen og domstolen holder mål i forhold til nasjonale og internasjonale lover og konvensjoner. Forfatterne ser også på hvordan politikken har utviklet seg over tid. Utlendingsloven analyseres i forhold til at det nå er ti år siden den ble vedtatt av Stortinget.
Omtale fra forlaget
Etter avslag på asylsøknader, utkastelser fra landet og avslag om familiegjenforening er det naturlig å stille disse spørsmålene: - Har praktiseringen av utlendingsloven utviklet seg i inhuman retning? - Er asylsøkeres og flyktningers rettssikkerhet i fare i Norge? - Styrer forvaltningsrettslige prinsipper saksbehandlingen? Ønsker vi et flerkulturelt samfunn? Få tema skaper hetere diskusjon i Norge, men oftest er det innvandrernes kultur og tradisjoner som settes under lupen. I denne boka ser en på det norske samfunnets rolle. Hvordan utformes betingelsene for dem som søker beskyttelse, arbeid og familiegjenforening? Landets fremste ekspertise har bidratt. Boka er den mest omfattende og detaljerte på området. Jurister og samfunnsvitere tar for seg kontroll- og rettssikkerhetsaspektene og belyser de ulike tema gjennom eksempler fra hverdagen. Holder avgjørelsene til politikerne, forvaltningen og domstolen mål i forhold til nasjonale og internasjonale lover og konvensjoner? Forfatterne ser også på hvordan politikken har utviklet seg over tid. Utlendingsloven analyseres i forhold til at det nå er ti år siden den ble vedtatt av Stortinget. Det berettes også om epoker med et fritt samkvem mellom mennesker. Boka er aktuell for høgskoler og universiteter med juss, kriminologi, rettssosiologi og samfunnsfag som fagfelt. Men boka er også skrevet og dedikert til innvandrere og flyktninger, humanitære grupper og alle som er interesserte i dette brennbare temaet. Turid Heiberg er statsviter med tjue års forskning og erfaring med majoritets- og minoritetsspørsmål.
Forlag Fagbokforlaget
Utgivelsesår 1998
Format Heftet
ISBN13 9788276744392
EAN 9788276744392
Omtalt sted Norge
Språk Bokmål
Sider 386
Utgave 1
Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!
Ingen diskusjoner ennå.
Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verket0 bokelskere følger dette verket.
Se alle bokelskere som følger dette verket