Inntrengere

det er en fremmed i huset

av (forfatter).

Halvfems forlag 2020 Innbundet

Ingen bokelskere følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp boka hos ark.no

Omtale fra Den Norske Bokdatabasen

"Inntrengere" er en thriller basert på spillefilmen med samme tittel fra 2017. Thomas Lindgren ble for et år siden dømt til samfunnstjeneste og tvungen alkohol-avrusning, etter et påstått voldtektsforsøk som han ikke begikk. Han slipper ut av avrusning og flytter inn i sin nye kommunale bolig i Oslo. Han ser frem til et liv i ro og fred og bruker dagene på å ta igjen drikkingen og ruse seg på beroligende, og bade og nyte sommeren med kompisen William og eks-kjæresten Oda. En dag, mens Thomas er fyllesjuk og såvidt klarer å åpne øynene, våkner han av at det ringer på. En mann han ikke kjenner igjen står utenfor når han åpner døra, og før Thomas rekker å lukke igjen døra, sparker mannen ham rett ned så han besvimer. Plutselig våkner han opp bundet og kneblet, fanget i sin egen leilighet. Mannen viser seg å være faren til det påståtte voldtektsofferet, som attpåtil nylig har rømt fra kretsfengselet i Skien hvor han soner for mord. En katt og mus-lek foregår i leiligheten, hvor Thomas blir tvunget til å innrømme voldtekten, lure sosialarbeiderne som kommer på døra mens den fremmede gjemmer seg i et annet rom, og lure politiet. Senere blir også Thomas' mindreårige nevø, William og Oda trukket inn i spillet, som i en uforutsigbar tvist mot slutten, nærmer seg et spørsmål om liv og død.

Omtale fra forlaget

"Inntrengere" er en thriller basert på spillefilmen med samme tittel fra 2017.

Thomas Lindgren ble for et år siden dømt til samfunnstjeneste og tvungen alkohol-avrusning, etter et påstått voldtektsforsøk som han ikke begikk. Han slipper ut av avrusning og flytter inn i sin nye kommunale bolig i Oslo. Han ser frem til et liv i ro og fred og bruker dagene på å ta igjen drikkingen og ruse seg på beroligende, og bade og nyte sommeren med kompisen William og eks-kjæresten Oda. En dag, mens Thomas er fyllesjuk og såvidt klarer å åpne øynene, våkner han av at det ringer på. En mann han ikke kjenner igjen står utenfor når han åpner døra, og før Thomas rekker å lukke igjen døra, sparker mannen ham rett ned så han besvimer. Plutselig våkner han opp bundet og kneblet, fanget i sin egen leilighet. Mannen viser seg å være faren til det påståtte voldtektsofferet, som attpåtil nylig har rømt fra kretsfengselet i Skien hvor han soner for mord.

En katt og mus-lek foregår i leiligheten, hvor Thomas blir tvunget til å innrømme voldtekten, lure sosialarbeiderne som kommer på døra mens den fremmede gjemmer seg i et annet rom, og lure politiet. Senere blir også Thomas' mindreårige nevø, William og Oda trukket inn i spillet, som i en uforutsigbar tvist mot slutten, nærmer seg et spørsmål om liv og død.

Filmen "Inntrengere" har blant annet blitt satt på festivaler og offentlige visninger i England og utvalgte kinoer i Norge. Den blir tilgjengelig for skandinavisk publikum på Blockbuster og on-demand i løpet av våren 2020. "Inntrengere" er også en slags forløper til spillefilmen - dramakomedien "Fullt alvor", hvor Thomas Lindgren møter på nye utfordringer, som ble spilt inn sommeren 2018.

Bokdetaljer

Forlag Halvfems forlag

Utgivelsesår 2020

Format Innbundet

ISBN13 9788269172621

EAN 9788269172621

Genre Thrillere

Omtalt sted Oslo

Språk Bokmål

Utgave 1

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokomtaler

Ingen omtaler ennå.

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket

Diskusjoner om boka

Ingen diskusjoner ennå.

Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verket

Sitater fra dette verket

Ingen sitater ennå.


Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket

Bokelskere som følger boka

0 bokelskere følger dette verket.

Se alle bokelskere som følger dette verket