Innovasjonsboka er ei norsk innovasjonsbok med norske innovasjonseksempler. Boka er skapt av norske innovatører i samarbeid med Innoco forlag, under ledelse av professor emeritus Sjur Dagestad. Totalt har 215 personer vært involvert i prosjektet. Boka er et resultat av den største satsningen til nå i Norge med hensyn til utvikling av læremateriell innen innovasjon. Boka er skrevet i lettfattelig norsk og har til hensikt å få leseren til å lykkes med innovasjon.
1/3 av boka er laget som grafiske noveller (11 tegneserier). Seks illustratører og en manusforfatter har gått i dybden på 11 norske innovasjoner. Disse innovasjonene utgjør ca. 170 sider i boka.
2/3 av boka er laget som tradisjonell lærebok, i et lettfattelig språk.
Innovasjonsboka bygger videre på Innovasjon i praksis, som kom i 2014, og som er solgt i 9.800 eksemplarer fram til mai 2023.
Innovasjonsboka inngår i en fagbokserie innen innovasjon, utgitt av forlaget Innoco. Serien består av:
Innovasjon i praksis (2014)
Innovatører i praksis (2017)
Innovasjon i Offentlig sektor (2019)
Babelfisk - oppslagsbok for innovatøren (kommer i juni 2023)
Inkunabulasjon (kommer høsten 2023)
Forlag Innoco
Utgivelsesår 2023