Inn i ei ny tid

roman

av (forfatter).

Nordnorsk forl. 2007 Heftet

Gjennomsnittlig terningkast: 5.00 (1 terningkast.)

1 bokelsker følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp boka hos ark.no

Omtale fra Den Norske Bokdatabasen

Evelyn og familien har opplevd krig, okkupasjon og tvangsevakuering. Nå er krigen over, og de må starte helt på nytt og bygge opp igjen det fienden har rasert. Handlingen i denne gjenreisningstiden utspiller seg i kommunesenteret Talvik i Finnmark. Evelyn har mange tanker og spørsmål, og opplever at de voksne ofte har det travelt med sitt. Dette er den tredje og siste boka om Evelyn.

Omtale fra forlaget

Eva Strandbu er født i Talvik - nåværende Alta kommune - i 1939. Hun er adjunkt med eksamen fra Tromsø lærerskole i 1964. Senere har hun tatt videreutdanning i pedagogikk, spesialpedagogikk og veiledningspedagogikk. Hun har bodd i Harstad siden 1964, og har arbeidet i skolen i nesten 40 år, de siste årene mest med spesialundervisning. Hun er nå pensjonist. Flyktninger fra nord er en fortsettelse av beretningen om Evelyn og hennes familie som vi første gang møter i Evelyn og de grønne som ble utgitt høsten 2004 av Nordnorsk Forlag. Eva Strandbu har tidligere gitt ut Evelyn og de grønne (2004) og Flyktninger fra nord (2005). Inn i ei ny tid sluttfører beretningen om lille Evelyn og hennes familie som fikk oppleve krig og okkupasjon, tvangsevakuering og gjenoppbyggingen i Nord-Troms og Finnmark etter andre verdenskrig. Handlingen i bind 3 utspiller seg for det meste i Talvik, et kommunesenter i Finnmark i gjenreisningstiden. Forfatteren har høstet både mye oppmerksomhet og anerkjennelse i forbindelse med sitt bokprosjekt. Mange har ventet i spenning på det bebudede siste bind i trilogien, og også denne gang har Strandbu utført solid skrivehåndverk!

Bokdetaljer

Forlag Nordnorsk forl.

Utgivelsesår 2007

Format Heftet

ISBN13 9788292183304

EAN 9788292183304

Omtalt tid Etterkrigstiden

Omtalt sted Finnmark

Språk Bokmål Nynorsk

Sider 239

Utgave 1

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokelskeres terningkastfordeling

0 1 0 0 0 0

Bokomtaler

Ingen omtaler ennå.

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket

Diskusjoner om boka

Ingen diskusjoner ennå.

Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verket

Sitater fra dette verket

Ingen sitater ennå.


Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket

Bokelskere som følger boka

1 bokelsker følger dette verket.

Se alle bokelskere som følger dette verket