Ingólfr

norsk-islandsk hopehav 870-1536

av (forfatter), Berit Gjerland (forfatter) og Gaute Losnegård (forfatter).

Selja forlag 2005 Innbundet

Gjennomsnittlig terningkast: 3.00 (1 terningkast.)

4 bokelskere følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp boka hos ark.no

Omtale fra Den Norske Bokdatabasen

Boka handlar om den norske utvandringa til Island i perioden 870 til 1536, og om Noreg og Islands felles historie og opphav. Dei ulika kapitla tar for seg det norske vikingssamfunnet slik det var før utvandringa, innvandringa til Island, det norske-islandske sambandet som oppstod i middelalderen, og myten om Ingolf Arnarsen, den første landnåmsmannen på Island.

Omtale fra forlaget

Ingolf Arnarson er rekna som den første landsnåmsmannen på Island. Han kom frå Dalsfjordområdet i Sunnfjord til Island kring år 870. Sidan kom kanskje 10 000 innvandrar til, dei fleste nordmenn, og grunnla ein nasjon som i stor grad var prega av det norske opphavet. Denne boka fortel den felles historia Noreg og Island har, frå landnåmstida og fram gjennom mellomalderen til nyare tid. Utvandrarane kom i hovudsak frå norskekysten, med vestlandet som eit tyngdepunkt. Boka fortel om norsk vikingtid, om vikingskipa og ferda over havet, og om busetjing og organisering av eit nytt samfunn på Island. Det er ei fascinerande, spennande og eineståande historie: I nyare historisk tid har ikkje eit så stort, folketomt landområde blitt busett og teke i bruk med det resultat at ein nasjon og eit samfunn vart oppretta. Ikkje noko land i verda kan vise til liknande opphav som Island. Ingolfr inngår i ein serie med mellomalderhistorie på Selja Forlag. Tidlegare er utkome "Audun Hugleiksson" 2002 og "Riddarane av Losna" 2003. Alle bøkene i serien er rikt illustrerte, og inneheld det siste som er kome fram av materiale og forsking på området. Jón Vi.ar Sigur.sson (f.1958) frå Hafnarfjör.ur, Island, har budd i Noreg sidan 1984. Førsteamanuensis ved Institutt for arkeologi, konservering og historiske studier, Universitetet i Oslo. Har skrive ei rekkje artiklar og bøker, m.a. "Frá go.or.um til ríkja" "Chieftains and Power in the Icelandic Commonwealth", Norsk historie 800-1300", "Kristninga i Norden 750-1200". Berit Gjerland (f.1954), Førde, er arkeolog og rådgjevar i Sogn og Fjordane Fylkeskommune, Kulturavdelinga, og var i 6 år kulturvernleiar. Ho var medforfattar i "Audun Hugleiksson" og "Riddarane av Losna". Gaute Losnegård (f.1970), Askvoll, er historikar, bygdebokforfattar og frilans skribent. Han har skrive fleire lokalhistoriske bøker, m.a. "Peter Andreas Blix" og "Bygdebok for Jondal kommune", og han var også medforfattar i "Riddarane av Losna".

Bokdetaljer

Forlag Selja forlag

Utgivelsesår 2005

Format Innbundet

ISBN13 9788291722504

EAN 9788291722504

Omtalt tid Middelalderen

Omtalt sted Norge Island

Omtalt person Ingólfur Arnarson

Språk Bokmål Nynorsk

Sider 255

Utgave 1

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokelskeres terningkastfordeling

0 0 0 1 0 0

Bokomtaler

Ingen omtaler ennå.

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket

Diskusjoner om boka

Ingen diskusjoner ennå.

Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verket

Sitater fra dette verket

Ingen sitater ennå.


Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket

Bokelskere som følger boka

4 bokelskere følger dette verket.

Se alle bokelskere som følger dette verket