Ingen planer om å bli

av (forfatter), Marte Huke (oversetter) og Iryna Sabor (oversetter).

Aschehoug 2025 Innbundet

Ingen bokelskere følger dette verket.

Kjøp boka hos norli.no! Kjøp boka hos norli.no! Kjøp ebøker og lydbøker på EBOK.NO Kjøp boka hos ark.no

I den prisvinnende ukrainske poeten Iryna Shuvalovas dikt minnes vi på at steder vi besøker og bebor, også besøker og bebor oss. I disse diktene beskrives møter mellom menneske og sted sanselig, melankolsk og frydefullt, som akutte øyeblikk og som minner, som en både varig og flyktig tilstand. Når menneskene reiser videre følger stedene med oss, og deler av oss blir igjen. Antikkens myter og slavisk folkediktning klinger med i modernistiske rytmer yrende av dyr og vekster, trekkfuglens vingeslag og en dæsj taoisme. Boka er skrevet fram parallelt på ukrainsk og norsk, og inngår i Parallell, Aschehougs flerspråklige diktserie som utgis i samarbeid med Stiftelsen LESE. Лауреатка численних премій, українська поетка Ірина Шувалова нагадує нам, що місця, які ми відвідуємо й де живемо, теж живуть у нас. Її вірші описують зустрічі людиниз певним місцем чуттєво, меланхолійно й радісно - як гострі миті і як давні спогади, як стани одночасно вічні й минущі. Коли ми вирушаємо далі, частина місця залишається з нами; частина нас - залишається там. У цих місцях люди також наближаються один до одного - несміливо й жадібно в миттєвих зустрічах. Міфи античності та слов'янський фольклор звучать у модерністських ритмах, переповнених образами тварин і рослин, помахами крил перелітних птахів і легким дотиком даосизму. Книга створена паралельно українською та норвезькою мовами і входить до серії Parallell видавництва Aschehoug, що виходить у співпраці з фондом LESE.

Parallell tittel Ірина Шувалова: не маючи наміру зостатися

Utgivelsesår 2025