Informasjonsøkonomi

med spesiell vekt på prising av offentlig informasjon

av (forfatter).

Fagbokforlaget 1995 Heftet

Ingen bokelskere følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp boka hos ark.no

Omtale fra Den Norske Bokdatabasen

Prising av offentlig informasjon er viktig for publikums adgang til informasjon og berører viktige prinsipper i informasjonspolitikken. Gottschalk mener dagens prisingspraksis er blitt noe tilfeldig og ikke nødvendigvis rasjonell for det offentlige totalt sett. Her gir han en innføring i informasjonsbruk i et økonomisk perspektiv, med spesiell vekt på prising av offentlig informasjon. Forfatteren var lederen for regjeringens prisingsutvalg som skrev NOU nr. 17:1994: "Til informasjonens pris". Med litteraturliste.

Omtale fra forlaget

Informasjonsøkonomi er et nytt fagområde som fokuserer på bruk av informasjon i samfunnet og i den enkelte virksomhet. Informasjon blir oppfattet svært forskjellig av ulike profesjoner. Journalister, bibliotekarer og informasjonsmedarbeidere er eksempler på profesjonelle som er opptatt av informasjon og informasjonsmateriell som man aktivt går ut med for å informere brukere og publikum. Teknologer og økonomer er eksempler på profesjonelle som er opptatt av informasjon som ressurs som kan hentes frem fra registre og arkiv, gjerne i form av elektronisk informasjon i databaser. Denne boken gir en innføring i informasjonsbruk i et økonomisk perspektiv, med spesiell vekt på prising av offentlig informasjon. Petter Gottschalk er utdannet siviløkonom fra Tyskland og Master of Science i systemsimulering fra USA. Han har vært forsker ved Papirindustriens Forskningsinstitutt og Gruppen for Ressursstudier, systemsjef ved Alcatel STK, IT sjef og direktør i EB, administrerende direktør i ABB Datakabel, administrerende direktør i Norsk Regnesentral og administrerende direktør i Norsk Informasjonsteknologi. Petter Gottschalk har forelest i teknologiledelse og beslutningsanalyse ved Institutt for informatikk ved Universitetet i Oslo, ved Handelshøyskolen BI og ved Datahøgskolen. Han har vært styreleder i Statens Datasentral, leder av Barneombudets Råd og leder av Regjeringens Prisingsutvalg for offentlig informasjon.

Bokdetaljer

Forlag Fagbokforlaget

Utgivelsesår 1995

Format Heftet

ISBN13 9788276740691

EAN 9788276740691

Språk Bokmål

Sider 176

Utgave 1

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokomtaler

Ingen omtaler ennå.

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket

Diskusjoner om boka

Ingen diskusjoner ennå.

Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verket

Sitater fra dette verket

Ingen sitater ennå.


Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket

Bokelskere som følger boka

0 bokelskere følger dette verket.

Se alle bokelskere som følger dette verket