Infeksjonssykdommer

epidemiologi, mikrobiologi og smittevern

av (forfatter) og Arve Lystad (forfatter).

Gyldendal akademisk 2001 Heftet

Kjøp boka hos ark.no

Boken gir en oversikt over infeksjonssydkommenes epidemiologi. Et hovedkapittel er mikrobiologi som er blitt en større og mer sentral del av boken. Bokens andre del omhandler smittevern. Her tas opp temaer som identifisering av smittekilder, blokkering av smitteveier og tiltak mot de viktigste infeksjonssykdommer i samfunnet. Nosokomiale infeksjoner og forebygging av infeksjoner hos helsepersonale drøftes til slutt.

Denne 4. utgaven av Infeksjonssykdommer er gjennomgående oppdatert og revidert. Årsakene til infeksjonssykdommene finner vi i et samspill mellom menneskets miljø, smittestoffene og individet. 4. utgave av Infeksjonssykdommer-epidemiologi, mikrobiologi og smittevern er gjennomgående oppdatert og revidert. Boka beskriver utviklingen i sykdomspanorama, utbredelsen av nye og gamle infeksjonssykdommer som helsearbeidere må forholde seg til. Det er bl.a. et nytt kapittel om antimikrobiell behandling og resistensutvikling. Boka gir en fremstilling av nytt norsk lovverk innen smittevern. Det er lagt vekt på fremstilling av infeksjonssykdommenes epidemiologi, det vil si studiet av sykdommenes forekomst, hyppighet, utbredelse og årsaker. Denne læreboka om epidemiologi, mikrobiologi og smittevern ved infeksjonssykdommer er først og fremst skrevet for sykepleiestudenter og sykepleiere i praksis, men også grupper av spesialsykepleiere som helsesøstre, hygienesykepleiere, operasjonssykepleiere og intensivsykepleiere, medisinstudenter og annet helsepersonell vil finne stoff av interesse.

Forlag Gyldendal akademisk

Utgivelsesår 2001