Forfatteren analyserer fire av Ibsens skuespill: Byggmester Solness, Lille Eyolf, John Gabriel Borkmann og Når vi døde vågner. Han ser spesielt på begjær, og viser at dette ikke er begrenset til erotisk begjær, men at begjæret er satt sammen av forskjellige, konkurrerende og helt eller delvis motstridende ønsker og driftsmål.
En studie av de fire siste skuespillene i Henrik Ibsens forfatterskap: Bygmester Solness, Lille Eyolf, John Gabriel Borkman og Når vi døde våg. Hver av skuespillene er analysert i et eget kapittel. Det er en studie av forholdet mellom litteratur og begjær. Hos Ibsen er begjæret sammensatt av ulike, konkurrerende og helt eller delvis motstridende ønsker og driftsmål, som ofte er mer knyttet til subjektets narcissisme enn til dets erotiske begjær etter en annen.Ibsen levde i en overgangstid, men mer enn det . han var selv en vesentlig aktør i sin samtid, og bidro til å endre dens bevissthet. Ibsens forfatterskap er historien om det modernes skapelse og gjennombrudd i vår del av verden, og om kampene og omkostningene dette var forbundet med.Boken har dansk tekst.
Forlag Syddansk universitetsforl.
Utgivelsesår 2004
ISBN13 9788205342859
EAN 9788205342859
Serier Litteratur og begær (II) University of Southern Denmark studies in Scandinavian languages and litterature (62)
Omtalt person Henrik Ibsen
Språk Dansk