Ild og vann

fra Norma til Rebekka West

av (forfatter).

Engelstad 2006 Innbundet

2 bokelskere følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp boka hos ark.no

Omtale fra Den Norske Bokdatabasen

Som 23-åring i 1851, skrev Henrik Ibsen en begeistret anmeldelse av operaforestillingen Norma på Christiania Theater. I boka undersøker forfatteren hvorfor operaforestillingen gjorde så sterkt inntrykk på Ibsen. For å finne svar undersøker forfatteren personlige forutsetninger ved å gå tilbake til Ibsens barndom og ungdom. I tillegg ser han på selve operaforestillingen og konteksten rundt. I bokas siste del skriver forfatteren om hvordan Rosmersholm står i et særlig avhengighetsforhold til Norma. Har litteraturliste.

Omtale fra forlaget

23 år gammel bodde Henrik Ibsen i Christiania som student. I mai 1851 skrev han en begeistret anmeldelse av operaforestillingen Norma på Christiania Theater. Inntrykkene fra Norma har preget mange av Ibsens skuespill. Aller sterkest har impulsene slått inn i Rosmersholm fra 1886, hele 35 år etter at Ibsen så Norma på scenen. Ivar Havnevik tar leseren med gjennom Ibsens barndom og ungdom for å finne forutsetningene for at problemstillinger og personer i nettopp denne operaen har talt rett til den unge mannen. Mye av det vi visste om ham, blir sett på en ny måte. Stoffet er formidlet slik at enhver som er interessert i Ibsens liv og diktning, kan finne noe for seg. Boken er gjennomillustrert. "Boken er velskrevet, og uten å være omfattende i sidetall, er den rik på opplysninger."

Bokdetaljer

Forlag Engelstad

Utgivelsesår 2006

Format Innbundet

ISBN13 9788292533130

EAN 9788292533130

Omtalt person Henrik Ibsen

Språk Bokmål

Sider 174

Utgave 1

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokomtaler

Ingen omtaler ennå.

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket

Diskusjoner om boka

Ingen diskusjoner ennå.

Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verket

Sitater fra dette verket

Ingen sitater ennå.


Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket

Bokelskere som følger boka

2 bokelskere følger dette verket.

Se alle bokelskere som følger dette verket