Ikke helt svart-hvitt

en historie om rase fra hvitt herredømme til identitetspolitikk

av (forfatter) og Bjørn Alex Herrman (oversetter).

Megafon forlag 2024 Innbundet

1 bokelsker følger dette verket.

Kjøp boka hos norli.no! Kjøp boka hos norli.no! Kjøp ebøker og lydbøker på EBOK.NO Kjøp boka hos Akademika Kjøp boka hos ark.no

«Jeg kan ikke huske første gang jeg ble
banket opp på grunn av hudfargen min.»

Slik begynner den britisk-indiske tenkeren og skribenten Kenan Malik sin bok Ikke helt svart-hvitt, som gir oss et nytt blikk på ideen om rase, og som tvinger oss til å revurdere
dagens kulturkriger.

Er hvite privilegier reelle?
Hvor rasistisk er egentlig arbeiderklassen? Hvorfor har venstreorientert antisemittisme vokst?
Hvem tjener mest på at antirasister snakker i rasetermer?
Kulturkrigen har ført til voldsom strid, men lite klarhet.

Denne boken legger an et langsiktig perspektiv, forklarer rasebegrepets opprinnelse i vestlig tenkning og følger det fra det oppsto i opplysningstiden og frem til vår egen skjøre
samtid.
På den måten snur Kenan Malik opp ned på mange av de forestillingene som ligger til grunn for dagens opphetede debatt om rase, kultur og hvite privilegier.

Ikke helt svart-hvitt er både en tydelig omskriving av rasehistorien og et antirasistisk frontalangrep mot dagens identitetspolitikk.

Forlag Megafon forlag

Utgivelsesår 2024

1 bokelsker følger dette verket.