Ikke alle vil spille bingo

om teori og praksis i demensomsorgen på sykehjem

av (forfatter).

Fagbokforlaget 2007 Heftet

1 bokelsker følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp boka hos ark.no

Omtale fra Den Norske Bokdatabasen

Boka tar for seg de utfordringene som demensomsorgen står overfor i forbindelse med den forventede økningen av antall eldre i befolkningen. Ny kunnskap blir stadig utviklet, og forfatteren beskriver betingelser for å lykkes med å iverksette denne i praksis. Boka er beregnet på bachelornivå i helse- og sosialfag, bl.a. for studenter i sykepleie og ergoterapi. Har litteraturliste og stikkordregister.

Omtale fra forlaget

Boken handler om mennesker med aldersdemens og deres behov for profesjonell omsorg i kommunehelsetjenesten. Andelen eldre har økt sterkt de siste årene, og antallet eldre med aldersdemens øker tilsvarende. Kunnskapsutviklingen i forhold til demenssykdommer er stor både i kvantitet og kvalitet, nasjonalt og internasjonalt. Mange resultater gir klare føringer for diagnostisering, behandling og daglig omsorg. Men det er vanskelig å dra nytte av forskningsbasert kunnskap i miljøer hvor det er færre fagutdannede ansatt. I avdelinger med lav formell og uformell kompetanse, vil rutinene ofte styre. Derfor er også organisasjonskunnskap og kunnskap om endringsprosesser gjennom læring viktige tema. Hensikten med denne boken er nettopp å presentere dokumentert kunnskap av de dementes behov, og presentere et grunnlag for kommunikasjon, pleie og valg av rutiner. Målgruppen er sykepleiestudenter på 3-årig bachelorutdanning og videreutdanninger i eldreomsorgen, i tillegg til helsepersonell som arbeider med eldre og demente. Rita Jakobsen er førstelektor ved Lovisenberg diakonale høgskole i Oslo.

Bokdetaljer

Forlag Fagbokforlaget

Utgivelsesår 2007

Format Heftet

ISBN13 9788245003277

EAN 9788245003277

Språk Bokmål

Sider 187

Utgave 1

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokomtaler

Ingen omtaler ennå.

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket

Diskusjoner om boka

Ingen diskusjoner ennå.

Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verket

Sitater fra dette verket

Ingen sitater ennå.


Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket

Bokelskere som følger boka

1 bokelsker følger dette verket.

Se alle bokelskere som følger dette verket