Idrett, politikk og menneskerettigheter

av (forfatter).

Fagbokforlaget 2021 Heftet

Ingen bokelskere følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp boka hos norli.no! Kjøp boka hos norli.no! Kjøp ebøker og lydbøker på EBOK.NO Kjøp boka hos Akademika Kjøp boka hos ark.no

Omtale fra forlaget

Skal idrettsutøvere kunne fronte politiske saker? Nei, sier de fleste idrettsorganisasjoner, forbund og foreninger. Jo, sier mange andre; det er nettopp som idrettsutøvere - og rollemodeller - at de må bruke ytringsfriheten og stå opp for det som idretten vektlegger som sine viktigste verdier: inkludering, fellesskap, og rettferdighet.
I denne boka undersøker sosiolog Hans Erik Næss de mange utfordrende forbindelsene mellom idrett, politikk og, særlig, menneskerettigheter. Den organiserte idretten tviholder gjerne på en forestilling om at den består av nøytrale, selvstendige og ideelle organisasjoner, men det er mye som tilsier at idrettsorganisasjoner, arrangementer og utøvere i økende grad inntar politiske eller politiserte roller og posisjoner.
Næss viser hvilke omstendigheter som har skapt idrettens posisjon i samfunnet i det 21. århundre, trekker fram en rekke eksempler på hvor komplekst samspillet mellom idrett og politikk har blitt, og fremmer forslag om hvordan aktuelle utfordringer kan håndteres. Boka er både en spennende organisasjonssosiologisk analyse og en engasjert oppfordring til debatt om hva idrettsorganisasjoner, idrettsutøvere og andre med innflytelse kan gjøre for å sikre at idrettens verdier ikke utvannes.
Hans Erik Næss er førsteamanuensis ved Institutt for ledelse og organisasjon på Høyskolen Kristiania. Han har skrevet en rekke bøker, blant annet Små nøkler, store dører. Invitasjon til sosiologi (2010), Globografi. En kort innføring i flerlokalitetsforskning (2014) og Forbedringsindustrien. Et oppgjør med prestasjonskulturen (2016), og vært medredaktør for Tanker om samfunn (med Kenneth Dahlgren, 2012) og for Merkesteiner i norsk sosiologi (med Willy Pedersen, 2013).

Bokdetaljer

Forlag Fagbokforlaget

Utgivelsesår 2021

Format Heftet

ISBN13 9788245038149

EAN 9788245038149

Språk Bokmål

Sider 208

Utgave 1

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokomtaler

Ingen omtaler ennå.

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket

Diskusjoner om boka

Ingen diskusjoner ennå.

Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verket

Sitater fra dette verket

Ingen sitater ennå.


Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket

Bokelskere som følger boka

0 bokelskere følger dette verket.

Se alle bokelskere som følger dette verket