Ibsen-forskerne og forfatterne Sidsel Marie Nilsen og Ladislav Reznicek har funnet en rekke ukjente dokumenter, noen av dem knyttet til oppførelsen av Ibsens verker i Meiningen. De publiseres for første gang i denne boken. I Berlin fant forfatterne også hertug Georg 2. av Meiningen's håndskrevne dagbok fra hans hittil ukjente reise til Norge i 1849. Dagboken belyser hertugens spesielle kjennskap til Norge, og teksten utgis derfor sammen med "Ibsen in Meiningen"-materialet og en del av hertugens tegninger og sceneskisser.
Forlag Biblioscandia
Utgivelsesår 1992