I ulveskinnspels

legens historie i tre slektsledd

av (forfatter).

Vigmostad Bjørke 2006 Innbundet

Ingen bokelskere følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp boka hos ark.no

Omtale fra Den Norske Bokdatabasen

I denne boken får vi høre livshistoriene til tre generasjoner leger i familien Lærum. Forfatteren gir et innblikk i hva det innebar å være lege på landet i en tid da man var avhengige av hest og slede for å komme seg frem, om fjellklatring i snøstorm midt på natten og kjøkkenbord som gjorde nytte som operasjonsbord, om kampen mot tuberkulose og spanskesyken, forholdene under krigen og utviklingen frem mot dagens velferdssamfunn. Forfatteren representerer sammen med to brødre den fjerde generasjonen leger i familien.

Omtale fra forlaget

I ulveskinnspels er ei uvanleg og dramatisk familiesoge frå ei slekt med legar i fem generasjonar. Boka fortel korleis legepraksis arta seg i eldre tider, ikkje berre for legen, men òg for heile familien. Soga spenner over tidsrommet 1838 til 1985, då dei tre første generasjonane vaks opp og arbeidde. Den første Lærum stupte i praksis då han var 56 år. Begge dei to påfølgande generasjonane praktiserte som legar til dei vart stogga av sjukdom, nærare 80 år gamle. Og konene deira arbeidde like aktivt i familieverksemda som dei sjølv. Gjennom desse tre livssogene får vi eit innblikk i kor strevsamt det kunne vera å praktisera som lege på landet i eldre tider, og alt dei opplevde: Fjellklatring i snøstorm om natta, operasjonar på kjøkenbordet, kamp mot tuberkulosen, krigstider og framvoksteren av velferdsstaten. Boka vrimlar av morosame soger og spennande lokalhistorisk stoff frå bygdemiljøet. Forfattaren Ole Didrik Lærum er professor i patologi i Bergen, og representerer saman med to brør den fjerde legegenerasjonen. I denne boka har han samla eit stort tilfang historisk stoff som supplerer eigne barndomsminne.

Bokdetaljer

Forlag Vigmostad Bjørke

Utgivelsesår 2006

Format Innbundet

ISBN13 9788241904301

EAN 9788241904301

Omtalt tid 1900-tallet 1800-tallet

Omtalt sted Norge

Språk Nynorsk

Sider 224

Utgave 1

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokomtaler

Ingen omtaler ennå.

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket

Diskusjoner om boka

Ingen diskusjoner ennå.

Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verket

Sitater fra dette verket

Ingen sitater ennå.


Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket

Bokelskere som følger boka

0 bokelskere følger dette verket.

Se alle bokelskere som følger dette verket