Eckbos Legater ble opprettet i 1923 og er i dag verd en milliardformue. Boken gir et innblikk i hvordan noen advokater og politikere har misbrukt denne formuen til egne formål uten at offentlige myndigheter har reagert. De har bevilget seg høye honorarer og gitt Fremskrittspartiet både fødsels- og gjenopplivingshjelp på bekostning av de som hadde rett til å bli tilgodesett. Forfatterne har forslag til hvordan misbruket kan stoppes. De mener det ikke er vanskelig, men det kreves en viss politisk vilje til å rydde opp.
Hvilke forbindelser er det mellom milliardstiftelsen Eckbos Legater, Høyrepolitikerne Kåre Willoch og Michael Tetzschner, advokatene Ole Lund og Finn Olaf Eckbo, og FrP-politikeren Margaret Eckbo? Eckbos Legater som ble oppretta i 1923, har i dag en milliardformue. Den er øremerka for å finansiere veldedige formål. I POSE OG SEKK gir innblikk i hvordan noen advokater og politikkere i stedet har misbrukt formuen til egne formål uten at offentlige myndigheter har reagert. De bevilga seg sjølv skyhøye honorar og ga Fremskrittspartiet både fødsels- og gjenopplivingshjelp på bekostning av de som hadde rett til å bli tilgodesett. Forfatterne har forslag til hvordan misbruket kan stoppes. Det er ikke vanskelig, viss det er politisk vilje til å rydde opp.
Forlag Rødt!
Utgivelsesår 2008