Omtale fra Den Norske Bokdatabasen
Boken behandler i historisk perspektiv de statsrettslige sidene ved norsk parlamentarisme. Den viser hvordan Stortingets virksomhet er blitt organisert, og den kartlegger kontaktflatene til regjering, forvaltning, organisasjoner, medier mm. Et sentralt tema er den måten de folkevalgte i dag utnytter sitt maktpotensiale på. Har litteraturliste, navne- og stikkordregister.
Omtale fra forlaget
Boken analyserer variasjonene i Stortingets makt, fra 1814 til i dag, i forhold til utøvende myndigheter, internasjonale organisasjoner og de mange særinteressene som etter hvert er trukket inn i utformingen av offentlig politikk. Nordby diskuterer i tillegg normative problemstillinger. Ut fra tanken om at statsstyret skal bygge på prinsippet om maktens deling, drøfter han hva slags beslutningsmyndighet Stortinget bør ha i forhold til regjering og forvaltning. Han vurderer dessuten om reformer som oppløsningsrett og innsettingsvedtak (investitur) er egnet til å sikre landet mer styringsdyktige regjeringer. Boken bygger på kunnskap fra statsrett (normer og regler), statsvitenskap (spissede begreper og teorier) og historie (kontekst og forløp).
Forlag Universitetsforlaget
Utgivelsesår 2000
Format Innbundet
ISBN13 9788251839266
EAN 9788251839266
Omtalt tid 1900-tallet 1800-tallet
Språk Bokmål
Sider 346
Utgave 1
Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!
Ingen diskusjoner ennå.
Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verket