I løvens gap - Om aldring og alderdom nå og i årene som kommer skriver den aldrende aldersforskeren Runar Bakken om den virkeligheten han og vi alle mest sannsynlig vil møte: virkeligheten i den kommunale pleie- og omsorgssektoren.
Inspirert av studenter forfatteren har undervist og veiledet i mange år, og hva befolkningen er opptatt av, skriver han om alt fra den krisen som har eksistert i denne delen av helsetjenesten i mange år, hvordan den er styrt og organisert, om det er greit å tjene penger på gamle og deres situasjon. Til sist spør han om selvbestemt død i fremtiden vil bli legalisert, og om vi noen gang kommer til å oppheve døden som en konsekvens av aldring.
Målgruppen er studenter og ansatte i helsetjenestene, samt helseledere og politikere.
Forlag Cappelen Damm akademisk
Utgivelsesår 2022