Omtale fra Den Norske Bokdatabasen
I boka beskrives spenninger og utfordringer mellom jobb og familie. Den drøfter hva som kan gjøres for at man skal lykkes med å få samspillet mellom familie og arbeid til å fungere. Boka stiller spørsmål om hva samfunnet kan gjøre for å legge forholdene til rette, og hva som er arbeidsgivers ansvar for å forhindre at jobb og familie kommer i konflikt. Boka tar opp ulike konfliktsituasjoner, for eksempel hva som skjer hvis far eller mor er arbeidsnarkoman eller når en dyp arbeidskonflikt tas inn i familielivet. Boka viser også hvordan spesielle bransjer kan påvirke en families hverdag, og tar blant annet for seg nordsjøarbeiderfamilien og IT-familien. Har stikkordsregister og forfatterbiografi.
Omtale fra forlaget
Arbeidet og familien er viktige bærebjelker i livene til de fleste av oss. Er forholdet mellom arbeid og familie i klem eller balanse? Har vi problemer med å få til en god kombinasjon mellom arbeid og familieliv, blir vi stresset, ja, kanskje til og med utbrent. I de senere år har det skjedd store forandringer i arbeidslivet med omstillinger, bedriftsnedleggelser og nye former for arbeid. Eksempler på dette er at mange arbeider fra hjemmekontoret, noen har kortvarige engasjementsstillinger, eller at viktige arbeidsoppgaver blir skilt ut fra bedriften, gjerne kalt «outsourcing». Men også i familielivet har det skjedd store endringer, som to-karrierefamilier, økte skilsmissetall og framveksten av nye familieformer med «mine, dine og våre barn». I boken beskrives en del slike spenninger og utfordringer mellom jobb og familie. Hva skjer hvis far eller mor er arbeidsnarkoman, eller når en dyp arbeidskonflikt tas inn i familielivet? Boka skiller seg ut fra lignende bøker som tidligere er utgitt ved at «spesielle» familier som for eksempel Nordsjø-familien eller IT-familien er viet ekstra oppmerksomhet. Spesielle bransjer kan også påvirke familiens hverdag. Bidragsyterne til I klem eller balanse? er Norges fremste fagfolk på området. De drøfter hva som kan gjøres for at man skal lykkes med å få familie og arbeid til å fungere godt: Hva kan samfunnet gjøre for å legge forholdene til rette? Hva er arbeidsgivers ansvar for å forhindre at jobb og familie skal komme i konflikt? Her kan en også lese om hva den enkelte kan gjøre for å lykkes med begge deler. Atle Roness er overlege ved Haukeland Universitetssjukehus og professor i psykiatri ved Universitetet i Bergen. Stig Berge Matthiesen er psykolog og professor i arbeids- og organisasjonspsykologi ved Universitetet i Bergen.
Forlag Fagbokforlaget
Utgivelsesår 2006
Format Innbundet
ISBN13 9788245003253
EAN 9788245003253
Språk Bokmål
Sider 332
Utgave 1
Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!
Ingen diskusjoner ennå.
Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verket3 bokelskere følger dette verket.
Se alle bokelskere som følger dette verket