Illyes skildrer menneskelivets kanskje mest fascinerende fase: det å bli gammel.
Utgivelsesår 1979
ISBN13 9788205119956
EAN 9788205119956
Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verketIngenting krever en skarpere forstand og fastere karakter enn det å være sin egen seirende diskusjonspartner, også mot sin interesse.
Inntil senmiddelalderen førtes det skarpe diskusjoner om det meget velbegrunnede spørsmål, hvilket som var det offisielle sprog, eller morsmålet, i paradiset. Latin, hebraisk? Ifølge kjetteren Shaw skjedde det ennå i prosessen mot Jeanne d'Arc at undersøkelsesdommeren syslet med spørsmålet hvilket sprog Heltinne-Jomfruen hadde hørt englerøstene tale.
Det er en alminnelig foreteelse at unge som er i ferd med å tre inn i de voksnes rekker, føler sitt fornavn som ubrukelig for fremtiden. Mange av dem lider også slik under familienavnet som om det hadde vært en kløende ormeham ...