I kampens hete

og kreften er ennå ikke overvunnet

av (forfatter) og Tore Sæther (medforfatter).

Communicatio forl. 2008 Innbundet

Gjennomsnittlig terningkast: 4.00 (1 terningkast.)

4 bokelskere følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp boka hos ark.no

Omtale fra Den Norske Bokdatabasen

I denne boken forteller håndballspilleren Christian Berge om sitt livs største kamp; kampen mot lymfekreften. Boken viser hvordan den mentale styrken han hadde opparbeidet seg som idrettsmann ble avgjørende i kampen mot sykdommen.

Omtale fra forlaget

Christian Berge (35) er en av de fremste håndballspillere som Norge har frembragt. Han ble også en av de store stjernene i den tyske bundeliga, den mest krevende håndball-liga i verden. Så, plutselig, i 2004, slår kuler ut på halsen hans, og han må etter hvert innse at det ikke dreier seg om en skade etter et slag mot halsen under en kamp. Han har lymfekreft. Etter det første sjokket, og med den materielle trygghet som arbeidsgiveren bidrar med for spiller og hans lille familie, bestemmer Berge seg for å bruke idrettsmannens psyke i kampen mot sykdommen: Han definerer kreften som en skade; skadet har han vært mange ganger, og igjen kommet seg ut på banen. Christian Berge forteller levende, innsiktsfullt, usentimentalt og galgenhumoristisk om sitt livs kamp, som ikke skulle bli lett. Etter først å ha slått kreften tilbake, trakk han i Flensburg-drakten og spilte. Så slo kreften til igjen. Etter nok en gang å ha bekjempet sykdommen, sto et nytt comeback for tur. Målsettingen om å komme tilbake på håndballbanen ble den viktigste motivasjonsfaktor i kampen mot kreftsykdommen. Christian Berge var den første håndballspiller i Tyskland som ble hedret med en testimonialkamp. Stråling og cellegift greide å slå kreften tilbake. Men denne boken viser også hvordan den mentale styrke som en idrettsmann har opparbeidet, ble en avgjørende faktor i kampen mot sykdommen. Her møter vi en annen side av idrettsbegrepet, og denne innsikten har overføringsverdi til andre arenaer. I dag er Christian Berge ansvarlig trener for eliteserieklubben Elverum Håndball. Boken er skrevet i samarbeid med journalist Tore Sæther.

Bokdetaljer

Forlag Communicatio forl.

Utgivelsesår 2008

Format Innbundet

ISBN13 9788292400395

EAN 9788292400395

Omtalt person Christian Berge

Språk Bokmål

Sider 202

Utgave 1

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokelskeres terningkastfordeling

0 0 1 0 0 0

Bokomtaler

Ingen omtaler ennå.

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket

Diskusjoner om boka

Ingen diskusjoner ennå.

Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verket

Sitater fra dette verket

Ingen sitater ennå.


Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket