De giftet seg i januar 1940, det perfekte ungkommunistiske ekteparet som blåste i borgerlige fordommer. Han fikk hyre og skulle være ute ett år, det ble drøyt fem. Noen dager etter freden kom et brev. Hun var ikke gift med Kristian Kamsvåg lenger, hadde ikke vært det de to siste årene. En roman om Norge i etterkrigstid og oppbygging, om striden mellom kommunistene og Arbeiderpartiet, om sterke kvinner med sterke meninger og sterk tro på partiet.
Forlag Bladkompaniet
Utgivelsesår 1998
Omtalt tid Etterkrigstiden
Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verket2 bokelskere følger dette verket.