I disiplinenes grenseland

tverrfaglighet i teori og praksis

av (redaktør), Svein Jentoft (redaktør), Anniken Førde (redaktør) og Jørgen Ole Bærenholdt (redaktør).

Fagbokforlaget 2007 Heftet

1 bokelsker følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp boka hos ark.no

Omtale fra Den Norske Bokdatabasen

Artiklene i denne boka tar utgangspunkt i den voksende norske og internasjonale diskursen om tverrfaglighet som er motivert av behovet for samarbeid i det postmoderne samfunnet. I boka drøftes det om hvordan begrepet kan forstås relatert til ulike former for tverrfaglighet, og ei rekke vitenskapsteoretiske og metodologiske problemstillinger relatert til tverrfaglighet blir presentert. Med stikkordsregister.

Omtale fra forlaget

På mange forskningsområder er samarbeid over disiplingrenser i dag regelen snarere enn unntaket. Den viktigste motivasjonen for å søke tverrfaglig samarbeid er de komplekse og uoversiktlige problemene som kjennetegner det postmoderne samfunnet og som krever løsninger den enkelte disiplin ikke kan bidra med alene. Boken tar utgangspunkt i den voksende norske og internasjonale diskursen om tverrfaglighet som nettopp er motivert av disse utviklingstrekkene. Tverrfaglighet er imidlertid et diffust begrep. Boken drøfter hvordan begrepet kan forstås relatert til ulike former for tverrfaglighet. En rekke sentrale vitenskapeteoretiske og metodologiske problemstillinger relatert til tverrfaglighet blir også presentert. I disiplinenes grenseland demonstreres også hvordan forskningsprosessen mellom disiplinene foregår. Tverrfaglig forskning springer ut av interessen for problemstillinger som sprenger rammen for en disiplin og som derfor fordrer dialog på tvers av fag. Boken byr på mange eksempler på ulike former for tverrfaglige dialoger i praksis. De mange typer utfordringer det bringer med seg å arbeide tverrfaglig, er viet betydelig plass. Boken er skrevet med sikte på studier i tverrfaglige emner på universitets- og høgskolenivå. Også forskere med interesse for tverrfaglige tilnærminger vil finne relevante erfaringer fra tverrfaglige forskningsprosjekter som denne boken også gir mange eksempler på.

Bokdetaljer

Forlag Fagbokforlaget

Utgivelsesår 2007

Format Heftet

ISBN13 9788245006407

EAN 9788245006407

Språk Bokmål Nynorsk Flerspråklig Engelsk Dansk

Sider 337

Utgave 1

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokomtaler

Ingen omtaler ennå.

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket

Diskusjoner om boka

Ingen diskusjoner ennå.

Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verket

Sitater fra dette verket

Ingen sitater ennå.


Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket

Bokelskere som følger boka

1 bokelsker følger dette verket.

Se alle bokelskere som følger dette verket