I am standing here to see

arbeider 1976-2018 = works 1976-2018

av (foto).

Fotografisk forl. 2022 Innbundet

Ingen bokelskere følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp boka hos Akademika Kjøp boka hos ark.no

Omtale fra forlaget

Retrospektiv monografi: Morten M. Løberg

I AM STANDING HERE TO SEE

Morten M. Løberg ( f. 1953) har i år gitt ut boken I AM STANDING HERE TO SEE, et utvalg på nærmere 100 arbeider fra en snart 50 år lang kunstnerkarriere.

Løberg viste bilder på Høstutstillingen første gang i 1979. Han er siden antatt ytterligere to ganger, og er i tillegg antatt på Østlandsutstillingen tre ganger. Han ble tidlig medlem i Forbundet Frie Fotografer, hvor han har vært både juryleder, nestleder og styreleder.

- Jeg har alltid dyrket forenkling og abstraksjon av veldig konkrete motiver. Fotografiets dokumentariske egenskaper og iboende sannhetsgehalt ligger i bunn, men arbeidene mine er ofte utsnitt med et element av fremmedgjøring i seg, sier Løberg.

- Jeg søker å rendyrke fortellingen ved å utelate alle unødvendigheter og slik forhåpentlig bringe betrakteren til ny innsikt - eller til randen av ny innsikt. Bildet trenger ikke gi noe entydig eller endelig svar på spørsmålet det stiller. Selv om motivelementene er konkrete, og ikke minst virkelige og "sanne", ønsker jeg samtidig å fortelle noe om menneskets observasjoner, minne og sårbarhet. Denne visjonen står sentralt i alt mitt arbeid, sier han.

I AM STANDING HERE TO SEE er hans første bok med egne arbeider. Løberg arbeider hovedsaklig i sorthvitt, og alle bildene i boken, som er tatt mellom 1976 og 2018, er i utgangspunktet fotografert på tradisjonell film.

- Det er et materielt nærvær i Løbergs bilder, som gir dem en nøktern saklighet, som jeg oppfatter som bildenes fremste egenskap og kvalitet, skriver professor i kunsthistorie UiO Øivind Storm Bjerke, som har skrevet bokens forord. - Det er en form for saklighet som gir betrakteren mulighet til å arbeide med bildene uten å bli overdøvet av teatrale bildevirkninger, visuell støy som avleder oppmerksomheten, anekdotisk innhold og påtrengende fortelleriver, men tvert i mot oppfordrer til konsentrasjon og fordypelse.

Bokdetaljer

Forlag Fotografisk forl.

Utgivelsesår 2022

Format Innbundet

ISBN13 9788299916462

EAN 9788299916462

Omtalt person Morten M. Løberg

Språk Bokmål Flerspråklig Engelsk

Sider 151

Utgave 1

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokomtaler

Ingen omtaler ennå.

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket

Diskusjoner om boka

Ingen diskusjoner ennå.

Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verket

Sitater fra dette verket

Ingen sitater ennå.


Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket

Bokelskere som følger boka

0 bokelskere følger dette verket.

Se alle bokelskere som følger dette verket