Boken viser 39 eksempler på hytter som kombineres med ny miljøteknologi og naturkunnskap. Den drøfter prinsipper for god, miljøvennlig fritidsbebyggelse. Eksemplene omfatter enkelthytter og hele hyttefelt, fra de mest tradisjonelle til de mest særpregede hyttene, både fra kyst og fjell, og fra alle deler av landet. Boken er ment for dem som er opptatt av hyttebygging, samt kommuner, fylkeskommuner og offentlige instanser som arbeider med miljø og fritidsbebyggelse.
Det gamle hyttelivet var nøkternt, jordnært, og bygningene var godt integrert i naturen. Men fritidslivet endrer seg raskt. Både det økende antallet hytter, nye krav og trender er en stor utfordring for miljøet. Denne boken trekker frem miljøvennlige eksempler på fritidsbebyggelse. Eksemplene i boken er svært ulike - fra de mest tradisjonelle til de mest særpregede hyttene - noe som bekrefter at gode resultater gjerne kan oppnås på forskjellige måter. Boken er ment som en idébank og eksemplene omfatter både enkelthytter og hele hyttefelt, fra både kyst og fjell, og fra alle deler av landet.
Forlag Kommuneforl.
Utgivelsesår 2006