«Unnskyld» er det viktigste ordet i ethvert forhold - men de færreste av oss vet hvordan vi best skal be om unnskyldning, eller hvordan vi kan ta imot en unnskyldning når den blir tilbudt oss. Ekteskap går til grunne og familiemedlemmer slutter å snakke med hverandre fordi noen ikke vil be om forlatelse, eller fordi unnskyldningen presenteres på en måte som bare strør salt i såret snarere enn å helbrede. Også i en mindre målestokk er det viktig å kunne reparere misforståelser, sårende episoder eller replikker. Harriet Lerner har studert kunsten å si unnskyld - og menneskene som sliter med nettopp det - over flere tiår. Resultatet er en bok som viser hvordan evnen til å be om unnskyldning på en god måte utgjør kjernen i effektiv ledelse, ekteskap, foreldreskap, vennskap, personlig integritet og ikke minst: Kjærlighet.
Forlag Tiden
Utgivelsesår 2018
Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verketFolk ber ikke om unnskyldning hvis de føler at anklagen er overdreven eller at de blir presset til å ta ansvar for mer enn sin del av skylden, Som en mann sa: "Når kona mi kritiserer meg, har jeg ikke lyst til å be om unnskyldning, for det føles som jeg legger hodet på blokken. Hvis jeg ber om unnskyldning, sier jeg meg enig i at det er jeg som er hele problemet, og det er ikke sant."