Hvorfor er det ikke nok å si unnskyld?

kunsten å helbrede store svik og små stikk

av (forfatter) og Hilde Stubhaug (oversetter).

Tiden 2018 Innbundet

Gjennomsnittlig terningkast: 5.00 (1 terningkast.)

Kjøp boka hos norli.no! Kjøp ebøker og lydbøker på EBOK.NO Kjøp boka hos Akademika Kjøp boka hos ark.no

«Unnskyld» er det viktigste ordet i ethvert forhold - men de færreste av oss vet hvordan vi best skal be om unnskyldning, eller hvordan vi kan ta imot en unnskyldning når den blir tilbudt oss. Ekteskap går til grunne og familiemedlemmer slutter å snakke med hverandre fordi noen ikke vil be om forlatelse, eller fordi unnskyldningen presenteres på en måte som bare strør salt i såret snarere enn å helbrede. Også i en mindre målestokk er det viktig å kunne reparere misforståelser, sårende episoder eller replikker. Harriet Lerner har studert kunsten å si unnskyld - og menneskene som sliter med nettopp det - over flere tiår. Resultatet er en bok som viser hvordan evnen til å be om unnskyldning på en god måte utgjør kjernen i effektiv ledelse, ekteskap, foreldreskap, vennskap, personlig integritet og ikke minst: Kjærlighet.

Forlag Tiden

Utgivelsesår 2018

Bokelskeres terningkastfordeling

0 1 0 0 0 0

Folk ber ikke om unnskyldning hvis de føler at anklagen er overdreven eller at de blir presset til å ta ansvar for mer enn sin del av skylden, Som en mann sa: "Når kona mi kritiserer meg, har jeg ikke lyst til å be om unnskyldning, for det føles som jeg legger hodet på blokken. Hvis jeg ber om unnskyldning, sier jeg meg enig i at det er jeg som er hele problemet, og det er ikke sant."

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Du vil kanskje også like

• "Anna og kjærligheten - roman" av Birger Emanuelsen
  • "En grav for to - Selma Falcks første sak : kriminalroman" av Anne Holt
  • "Americanah" av Chimamanda Ngozi Adichie
  • "60 damer du skulle ha møtt - norsk kvinnehistorie for deg som har det travelt" av Marta Breen
  • "Morfar, Hitler og jeg" av Ida Jackson
  • "Ekko - et essay om algoritmer og begjær" av Lena Lindgren
  • "På St. Jørgen" av Amalie Skram
  • "Den tredje løgnen" av Agota Kristof
  • "Hva hun klager over når hun klager over husarbeidet - roman" av Heidi Linde
  • "Underkastelse" av Michel Houellebecq
  • "Professor Hieronimus" av Amalie Skram
  • "Skyggedød" av Anne Holt
Alle bokanbefalinger for dette verket