Boka belyser de konkrete religiøse og politiske drivkreftene som ledet Jesus til korset ut fra en samfunnsmessig synsvinkel.
HVORFOR BLE JESUS KORSFESTET?
Ingenting har virket så sterkt inn på verdenshistorien som beretningen om Jesu korsfestelse og oppstandelse. Fortsatt blir samfunn og enkeltmennesker engasjert.Denne boken belyser de konkrete religiøse og politiske drivkreftene som ledet Jesus til korset ut fra en samfunnsmessig synsvinkel.Spørsmål som disse blir berørt:Kan vi stole på at Det nye testamente forteller historien på en troverdig måte? Finnes det andre kilder enn Det nye testamente? Hvilke konkrete omstendigheter førte Jesus til korset? Hvordan var bakgrunnsmiljøet? Hvorfor kom Jesus i konflikt med de religiøse og politiske lederne i datidens Israel? Hvorfor måtte han ryddes av veien? Hvilken rettergang ble gjennomført? Hvordan skjedde korsfestelsen? Vet man hvor Jesus ble korsfestet og begravet? Hvem kan man i ettertid si var ansvarlig for udåden?
Forlag Kabb
Utgivelsesår 2000
Format Kassett
Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verket2 bokelskere følger dette verket.