Hvordan redde demokratiet fra kunstig intelligens

Cappelen Damm 2025 Innbundet

Gjennomsnittlig terningkast: 5.00 (1 terningkast.)

1 bokelsker følger dette verket.

Kjøp boka hos norli.no! Kjøp boka hos norli.no! Kjøp ebøker og lydbøker på EBOK.NO Kjøp boka hos Akademika Kjøp boka hos ark.no

Kunstig intelligens er blitt allemannseie på rekordtid, og vi står overfor et grunnleggende spørsmål: Hvordan påvirker denne teknologien våre evner og forutsetninger for å forstå og løse utfordringene vi som samfunn står overfor? I denne aktuelle boken viser Henrik Skaug Sætra hvordan teknologien griper inn i alt fra individuelle rettigheter og menneskelig kommunikasjon til politiske prosesser og maktstrukturer. Gjennom konkrete eksempler – som digitale kloner av nyhetsankere, automatiserte vedtak fra NAV, og globale teknologiselskapers økende innflytelse – viser han hvordan KI kan endre grunnleggende samfunnsverdier. Hvordan redde demokratiet fra kunstig intelligens er en engasjerende vekker for alle som er opptatt av teknologi, politikk og samfunnsutvikling. Gjennom eksempler, forskningsfunn og skarpe analyser viser Sætra hvorfor vi må sikte mot en fremtid der KI tjener folkestyret – ikke undergraver det. Boken gir nye perspektiver og er et viktig bidrag til debatten om hvordan vi kan unngå de største fallgruvene, og samtidig gripe mulighetene teknologien gir, for å sikre et fortsatt vitalt og rettferdig demokrati.

Utgivelsesår 2025

ISBN13 9788202853686

EAN 9788202853686

Bokelskeres terningkastfordeling

0 1 0 0 0 0

Vi trener konstant opp KI-systemene som sorterer menneskene rundt oss, om vi vil eller ei. Og gradvis ender vi opp i ekkokamre med de som ligner oss selv. Sammen med våre filterbobler bidrar de til at vi gradvis får et smalere og smalere bilde av virkeligheten gjennom menneskene og innholdet som filtreres bort

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Mennesket som en kilde til troverdighet og integritet - i mediene og ellers - kastes dermed på sjøen i iveren etter å prøve ut ny teknologi og tiltrekke seg oppmerksomhet.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

1 bokelsker følger dette verket.