Hvordan fremme sosial og emosjonell kompetanse hos barn

av (forfatter) og Karen Anne Okstad (oversetter).

Gyldendal akademisk 2005 Heftet

Gjennomsnittlig terningkast: 5.00 (1 terningkast.)

2 bokelskere følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp boka hos ark.no

Omtale fra forlaget

Hvordan fremme sosial og emosjonell sosial kompetanse hos barn forteller oss hvordan vi kan lage individuelle opplæringsprogram som synliggjør det enkelte barns sosiale og emosjonelle behov. Særlig sentralt står arbeidet med barn som er utsatt sosialt og læringsmessig, enten dette gjelder lærevansker, ADHD, impulsivitet, aggresiv atferd, lese- og skrivevansker eller hyperaktivitet. I boka finner du en rekke konkrete råd og tips for å kunne utvikle slike individuelle opplæringsprogram. Barnets kognitive evner påvirker dets læring. Men like viktig er barnets sosiale ferdigheter og emosjonelle trygghet i forhold til læring. Denne boka viser hvordan lærere og barnehagepersonell . sammen med foreldrene . kan møte barnets kognitive, sosiale og emosjonelle behov.For ved at både foreldre og lærere er involvert i opplæringsprogrammet, forbedres ikke bare atferdsproblemene til det enkelte barn: Hele klassen blir mer samarbeidsvillig og engasjert i skolearbeidet. Slik tjener alle barn på en undervisning som legger vekt på effektive sosiale ferdigheter og problemløsning i tillegg til faglige prestasjoner.

Bokdetaljer

Forlag Gyldendal akademisk

Utgivelsesår 2005

Format Heftet

ISBN13 9788205329829

EAN 9788205329829

Språk Bokmål

Sider 303

Utgave 1

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokelskeres terningkastfordeling

0 1 0 0 0 0

Bokomtaler

Boken er skrevet fra læreren sitt ståsted slik at "vinkelen" blir feil for andre, men det er alikevel en interessant bok. Boken er også rettet mot barn som har adferdsproblemer som ADHD og aggresiv adferd. Jeg hoppet over kapittel 8 da det omtalte de tingene man måtte straffe og det ble veldig lite relevante, i og med at det var rettet mot den barnegruppen.

Hovedtrekkene er her behavourisktiske og kongnetiv opplæring. Jeg liker godt Carolyn Wbster-Stratton og det er mulig at jeg kjøper en av barnebøkene hennes - jeg er nysgjerrig på formidlingen i de i forhold til bøkene for voksne. I motsetning til Jesper Juul - som er et oppkok av egne tanker og ideer, og som er en dyktig formidler med en slett fagmann - er det egene program basert på Carolyn Webster-Stratton klinisk psykolog og professer ved Universitetet i Washington.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket

Diskusjoner om boka

Ingen diskusjoner ennå.

Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verket

Sitater fra dette verket

Ingen sitater ennå.


Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket

Bokelskere som følger boka

2 bokelskere følger dette verket.

Se alle bokelskere som følger dette verket