Boken er et bidrag til diskusjonen om idéhistoriens kilder, om idéhistoriefagets egenart i forhold til andre kultur- og historisk orienterte fag, og om hvilken plass det nasjonale bør ha i idéhistoriefaget. I diskusjonen om idéhistoriens kilder er spørsmålet hvorvidt idéhistorie som fag skal forholde seg til tekster som går for å være lite originale eller til tekster av store tenkere og forfattere. Diskusjonen om idéhistoriefagets egenart tar opp fagets forhold til beslektede fag som filosofihistorie, historie og kulturhistorie.
Boken er en samling artikler skrevet av personer fra Norge, Danmark og Sverige. Forfatterne har, ut fra sine faglige ståsteder i idéhistorie, filosofi, historie og litteraturhistorie, levert viktige bidrag til studier av ideers historie.
Boken inneholder i tillegg en oversettelse av Lovejoys "The Study of the History of Ideas", innledningskapitlet til hans idéhistoriske klassiker, The Great Chain of Being
Forlag Høyskoleforlaget
Utgivelsesår 2003
Språk Bokmål Flerspråklig Dansk Svensk
Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verket3 bokelskere følger dette verket.