Det er gått åtte år siden sosiallovutvalget la frem utredningen Lov om sosiale tjenester (NOU 1985:18). Boka er et fagpolitisk innlegg i den prosessen som sosialutvalgets forslag utløste. Nå er utredningen blitt historie: Ny sosiallov og ny barnelov trådte i kraft 1. januar 1993. I denne boka er derfor problemstillingen: Hvor gikk sosialomsorgen? Gir de nye lovene gode svar på dagens sosiale problemer? Er det grunn til å tro at kommunene vil følge opp de forpliktelser de nye lovene pålegger dem? Boka henvender seg til fagfolk, studenter og jurister.
Forlag Universitetsforlaget
Utgivelsesår 1993