Hvite løgner / sorte myter

det etniske på modernitetens scene

av (forfatter).

Unipub forlag og Universitetet i Oslo-Filosofisk 2000 Heftet

Ingen bokelskere følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp boka hos ark.no

Omtale fra Den Norske Bokdatabasen

Avhandlingen tar for seg stereotypier av det etniske i moderne teater og i modernitetens som epoke. Den demonstrerer at de som konstruerer stereotyper gjør det primært for å skape sin egen identitet, det er stereotypiens funksjon. De historiske stereotypiene forteller derfor mer om de som skapte stereotypiene enn om dem som ble karakterisert. Å avvise stereotypiene fordi de er etnosentriske er ingen god idé. Et bedre alternativ er å gå inn for en selvrefleksiv etnosentrisme: Vi må innrømme at vi har stereotypier, at vi er etnosentriske og at vi ikke kan skyve vår egen kulturelle bakgrunn under det persiske teppet. Boka er en avhandling for graden dr. philos. 2000 ved Det historisk-filosofiske fakultet, Universitetet i Oslo. Med litteraturliste.

Omtale fra forlaget

"Hvite løgner / sorte myter" det etniske på modernitetens scene Er det mulig å unngå stereotypiene av det etniske? Og hva kan vi eventuelt bruke dem til? Avhandlingen Hvite løgner/sorte myter . det etniske på modernitetens scene tar for seg stereotypier av det etniske i moderne teater og i modernitetens som epoke. Stereotypiene har en lang historie i Vesten. Allerede 300 år f.Kr. hadde grekerne begynt å kalle alle andre folkeslag enn sitt eget for etniske og barbariske, ord som fremdeles er i bruk og som betyr det samme i dag. Avhandlingen demonstrerer at de som konstruerer stereotyper gjør det primært for å skape sin egen identitet . det er stereotypiens funksjon. De historiske stereotypiene forteller derfor mer om de som skapte stereotypiene enn om dem som ble karakterisert. Å avvise stereotypiene fordi de er etnosentriske er ingen god idé. Anti-etnosentrismen skapte en bølge av politisk korrekthet som førte til akademisk og kunstnerisk handlingslammelse . man er så redd for å si noe galt at man istedenfor tier stille. Et bedre alternativ er å gå inn for en selvrefleksiv etnosentrisme: Vi må innrømme at vi har stereotypier, at vi er etnosentriske og at vi ikke kan skyve vår egen kulturelle bakgrunn under det persiske teppet. Avhandling for graden dr. philos. 2000 Det historisk-filosofiske fakultet, Universitetet i Oslo

Bokdetaljer

Forlag Unipub forlag Universitetet i Oslo-Filosofisk

Utgivelsesår 2000

Format Heftet

ISBN13 9788274770522

EAN 9788274770522

Serie Acta Humaniora (82)

Språk Bokmål

Utgave 1

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokomtaler

Ingen omtaler ennå.

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket

Diskusjoner om boka

Ingen diskusjoner ennå.

Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verket

Sitater fra dette verket

Ingen sitater ennå.


Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket

Bokelskere som følger boka

0 bokelskere følger dette verket.

Se alle bokelskere som følger dette verket