Hvite krematorier

dikt fra Stalins GULagleirer

av (oversetter) og Jostein Sæbøe (oversetter).

Efrem forl. 2020 Innbundet

Gjennomsnittlig terningkast: 4.00 (1 terningkast.)

3 bokelskere følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp boka hos norli.no! Kjøp boka hos norli.no! Kjøp ebøker og lydbøker på EBOK.NO Kjøp boka hos Akademika Kjøp boka hos ark.no

Omtale fra forlaget

«Hvite krematorier» er et utvalg dikt skrevet av polske fanger i Stalins gruvekkende slaveleirer i Sibir, kjent under navnet GULag.
Det er naturligvis på grensen til det usannsynlige at fanger som levde og døde under ubeskrivelige forhold i det sibirske isødet, maktet å uttrykke sine innerste tanker og følelser i dikt. Like fullt finnes det en rekke dikt som fanger skrev, først og fremst under selve oppholdet i leirene, men også i ettertidens traumatiske lys. For noen har dette blitt til markante forfatterskap. Disse rystende glimtene fra GULagleirene ble i all hoved sak skrevet av kvinner, ofte mødre med små barn. Mange av disse var tvunget til å se sine mindreårige dø av underernæring og kulde. Under lidelsene ligger hele tiden drømmen om en gang å få vende tilbake til fedrelandet Polen, holdt oppe av en urokkelig gudstro.

Diktene er oversatt til norsk av Danuta Palinska, overlege i psykiatri, og Jostein Sæbøe, cand. philol. i språk og litteratur. Sæbøe, som er en av grunnleggerne av Bjørnsonfestivalen i Molde, har gitt ut en rekke gjendiktninger.

Bokdetaljer

Forlag Efrem forl.

Utgivelsesår 2020

Format Innbundet

ISBN13 9788292922675

EAN 9788292922675

Omtalt tid Etterkrigstiden 1939-1945

Omtalt sted Sovjetunionen

Språk Bokmål

Sider 80

Utgave 1

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokelskeres terningkastfordeling

0 0 1 0 0 0

Bokomtaler

Ingen omtaler ennå.

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket

Diskusjoner om boka

Ingen diskusjoner ennå.

Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verket

Sitater fra dette verket

Ingen sitater ennå.


Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket