Sendtker sin bok "Hviskende skygge" er den første boka i det som skal bli en triologi.
Jeg ble veldig fengsla av: "Kunsten å høre hjerteslag" og "Kunsten å være den man er". (Jeg tror jo fremdeles på en fortsettelse der, på bok nr 3.)
"Hviskende skygge" er er lagt til Kina/Hong Kong. Det er jo en kriminalhistorie, men det som fengslet meg var skildringen av tap av sønn, av historier til personer som hadde vært involvert i revolusjonen i Kina, både under Mao og under firerbanden. Og da med ulikt utgangspunkt for den enkelte. Og skildringen av korrupsjonen i Kina virka ganske reell, men kanskje noe spesiell.
Sendtker tar også i denne boka fram tanker fra den budhistiske filosofi, og det gjør han på en svært interessant måte - slik han også gjorde i de to bøkene "Kunsten å ..."
Det var en varm og lærerik leseopplevelse.