I denne boken rettes søkelyset mot hundens plass og betydning i ulike typer hushold og i forskjellige livssituasjoner. En overordnet målsetting er å bidra til økt kunnskap om, og forståelse for, hunden som «aktør» i familie og hushold. Hva innebærer det i praksis, og hvordan påvirker det oss i forskjellige livssituasjoner? Hva slags nytte og glede kan det gi, og hvilke utfordringer kan vi stå overfor? Ny hundelov fra januar 2023 og en økt oppmerksomhet om dyrevelferd generelt, aktualiserer slik kunnskap.
Boken kan være aktuell for praktikere i helse-, utdanning- og velferds- tjenestene og for studenter ved slike utdanninger, men også på enkelte fagskoler og folkehøyskoler. Stadig flere hushold har hund, og en økt interesse generelt for kunnskap om menneskers forhold til dyr, gjør den også aktuell for både hundeeiere og andre hunde- og dyreinteresserte.
Bokens forfattere
Liv Hanson Ausland