Hverdag i krig er en erindringsbok der forfatteren forteller fra egen oppvekst i Trondheim under krigen, og boken er en fortsettelse av Førkrigsbarndom . Møllenberg (Pax, 1992). Mens den første boken først og fremst var en beskrivelse av et sted, er fokus denne gang en tid, nemlig det vi omtaler som .krigen. eller .okkupasjonen..
Selv om det er krig, er det meste av det Tiller erindrer vanlige hendelser i en families liv, i skolegang og i gutters lek og hemmelige brorskap. Men det lokale kulturlivet med sanger, revytekster, dikt og regler ble opplevd på en bakgrunn av krigens dramatikk, grusomhet og trusler.
Det gutten opplever var ikke først og fremst av militær eller teknisk natur eller andre forhold som en voksen forståelse i ettertiden kan legge vekt på. Sånne omforente, formelle kjennetegn var i mindre grad sanset, og lite egnet til å huskes. Som Tiller sier: .Det som var viktig da det skjedde er det som gjorde inntrykk, og det er ikke nødvendigvis det samme som det som ettertiden har lagt vekt på..
Boken er illustrert.
Forlag Pax
Utgivelsesår 2004
Omtalt tid 1939-1945
Omtalt person Per Olav Tiller
Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verket3 bokelskere følger dette verket.