Denne boken handler om hva Arne Treholt drev med frem til han ble arrestert i januar 1984. Hovedtemaet er kommunikasjon og forståelse under den kalde krigen.
I denne dialogen er fokuset på det Arne Treholt gjorde til han ble arrestert i januar 1984, ikke på det han ikke gjorde, men ble dømt for i Norges-historiens kanskje største rettsskandale. Det dreier seg om kommunika- sjon og forståelse under den kolde krig, i en samtale med Johan Galtung som arbeidet for det samme. Fra Ketil Björnstads forord: "Denne boken er konkret, lærd og tidvis rystende, med tanke på hvilke politiske og moralske perspektiver den åpner for. Måtte den også bli lest av alle som fortsatt har tiltro til den norske rettssikkerheten, og på at Arne Treholt fikk en rettferdig dom."
Forlag Kolofon
Utgivelsesår 2010
Serie Transcend university press popular (2)
Omtalt tid 1945-1999
Omtalt person Arne Treholt