Omtale fra Den Norske Bokdatabasen
Forfatterne påviser at de politiske partiene i Norge har endret seg. Makt og demokrati i partiene blir diskutert, og også i hvilken grad partiene bidrar til det nasjonale demokratiet. Boken bygger på organisasjonsdata og intervjuer med organisasjonsansvarlige i partiene, en spørreundersøkelse blant partimedlemmer høsten 2000 og en spørreundersøkelse blant delegatene til partienes landsmøter i 2000 og 2001, sammenlignet med tilsvarende undersøkelser i 1985 og 1991. Har litteraturliste og register.
Omtale fra forlaget
Hva skjer med de politiske partiene i Norge? De mister medlemmer, og det er blitt en skjerpet kamp om flyktige velgere, om taletiden i offentligheten, og om dagsorden. Samtidig styrkes partiene, gjennom statsstøtten. Samtidig er partiene også styrket, gjennom statsstøtten. Men grasrotmakten er svekket og partiene er mer preget av uformelle nettverk. Like fullt er stabiliteten slående: Medlemmene er fremdeles preget av tradisjonelle konfliktstrukurer, de formelle organisasjonsprosessene er stabile, og landsmøtene minst like viktige som politisk møteplass.
Forlag Gyldendal akademisk
Utgivelsesår 2002
Format Heftet
ISBN13 9788205313156
EAN 9788205313156
Serie Makt- og demokratiutredningen 1998-2003
Omtalt sted Norge
Språk Bokmål
Sider 334
Utgave 1
Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!
Ingen diskusjoner ennå.
Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verket1 bokelsker følger dette verket.
Se alle bokelskere som følger dette verket