Hva nå USA og Europa?

av (redaktør).

Gyldendal akademisk 2005 Heftet

Ingen bokelskere følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp boka hos norli.no! Kjøp ebøker og lydbøker på EBOK.NO Kjøp boka hos Akademika Kjøp boka hos ark.no

Omtale fra Den Norske Bokdatabasen

Boka forsøker å gi et helhetlig bilde av hva som kjennetegner dagens transatlantiske relasjoner og samarbeid. Forholdet mellom USA og Europa er langt mer sammensatt enn tidligere, og boka forsøker å gi svar på hvordan skillene har oppstått, og hvilke følger det kan få. Boka har bidrag av Geir Flikke, Jakub M. Godzimirski, Arne Jon Isachsen, Svein Melby, Morten Bremer Mærli, Tore Nyhamar,Martin Sæter og Henrik Thune. Har litteraturliste.

Omtale fra forlaget

Er Europa og USA i ferd med å gli fra hverandre? Hvor alvorlige er egentlig uoverensstemmelsene over Atlanteren? Og hvor sannsynlig er det at også denne uoverensstemmelsen vil overvinnes? Uoverensstemmelser over Atlanteren er ikke noe nytt, men det er blitt vanskeligere å forutsi hvordan de kan påvirke transatlantisk samarbeid slik vi kjenner det. Endringer på begge sider av Atlanteren har blant annet ført til at USA sett fra Europa og Europa sett fra USA, er på kollisjonskurs. I denne boken søkes det å gi svar på hvordan slike skiller har oppstått og hvilke følger det kan få. Målet med boken er å gi et mest mulig helhetlig bilde av hva som kjennetegner dagens transatlantiske relasjoner og samarbeid. Forholdet USA og Europa er blitt langt mer sammensatt nå enn tidligere. Blant annet er de ulike reaksjonene i Europa på USAs invasjon i Irak, et eksempel på dette. Dette er en oppdatert og interessevekkende bok som går bak nyhetsdekningens forenklinger, uten å fortape seg i detaljer, men heller å søke nyanser. Boken er både lettlest og tankevekkende. Boken er redigert av statsviter John Kristen Skogan og har bidrag av Geir Flikke, Jakub M. Godzimirski, Arne Jon Isachsen, Svein Melby, Morten Bremer Mærli, Tore Nyhamar,Martin Sæter og Henrik Thune.

Bokdetaljer

Forlag Gyldendal akademisk

Utgivelsesår 2005

Format Heftet

ISBN13 9788205348967

EAN 9788205348967

Omtalt sted USA Europa

Språk Bokmål

Sider 178

Utgave 1

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokomtaler

Ingen omtaler ennå.

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket

Diskusjoner om boka

Ingen diskusjoner ennå.

Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verket

Sitater fra dette verket

Ingen sitater ennå.


Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket

Bokelskere som følger boka

0 bokelskere følger dette verket.

Se alle bokelskere som følger dette verket