En gang under et tre på øya Kos, der Hippokrates i sin tid skal ha sittet med sine elever, tenkte jeg: Hvilke råd ville denne legekunstens far ha gitt våre dagers leger? Det vil man aldri få vite. Men i denne lille boken, Hva med Hippokrates? Om legerollen og det hele menneske, har jeg - med den gamle grekeren i tankene - ut fra egne erfaringer og refleksjoner prøvd å behandle forholdet mellom lege og pasient, menneskeverd og tingliggjøring, makt og avmakt. Kanskje den også kan få oss til å se at lignende problemer dessuten gjelder andre grupper i vårt samfunn, og også deg og meg.
Utgivelsesår 1991
ISBN13 9788205193307