Huset med de røde tomatene

en munter historie om folk som ikke er helt som folk flest

av (forfatter).

Kolofon 2023 Innbundet

2 bokelskere følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp boka hos norli.no! Kjøp boka hos Akademika Kjøp boka hos ark.no

Omtale fra forlaget

For ikke å bli drept i et mafiaoppgjør på Sicilia, flykter mafiadatteren Micola til Norge med sitt lille barn Elena og familiens mafiapenger. Her kjøper hun det store «Huset med de røde tomatene».

«Huset» har flere leieboere med ulike historier. «The Smiths Five», en familie på fem som er utstøtt av «Smiths Venner». «Sherry», lesbisk, alkoholisert Frelsesarme-offiser som nyter sin sherry. Hypokonderen og gravferdskonsulenten «Hypo» som fikk sparken i begravelsesbyrået, da han ruset sovnet tett omslynget med ett av likene. Ruza, en russisk enke som aldri har gjort en flue fortred. Bortsett fra ett lite drap. Hansèn, en pertentlig underdirektør i Finansdepartementet som ble bedratt av sin kone etter 44 år, fordi han aldri tok av seg pysjamasen under akten. Og den litt underlige og hjernesyke «Mannen med Bugattien», som fortsatt drømmer om sin livs kvinne som har vært død i nesten femti år.

Alle boende i et fellesskap i «Huset med de røde tomatene» styrt med myk jernhånd av Micola, mafiabossens datter.


Jan Kærup Bjørneboe (1954) er tidligere konsern. direktør, nå forfatter, skribent og foredragsholder. Han har gitt ut to sakprosabøker om hjernen. «Hjernen på godt og vondt» og «Parkinson og gleden med livet». Forfatteren har selv Parkinson.
I tillegg har han gitt ut to romaner. «Rak mann» tar for seg livet til en ensom mann i sekstiårene. Roman nummer to er «Gutten som ville». Boken handler om en gutt som fra vanskelige kår hopper av skolen som sekstenåring, og starter sin formidable klassereise sosialt og karrieremessig.

Bokdetaljer

Forlag Kolofon

Utgivelsesår 2023

Format Innbundet

ISBN13 9788230026021

EAN 9788230026021

Språk Bokmål

Sider 160

Utgave 1

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokomtaler

Ingen omtaler ennå.

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket

Diskusjoner om boka

Ingen diskusjoner ennå.

Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verket

Sitater fra dette verket

Ingen sitater ennå.


Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket

Bokelskere som følger boka

2 bokelskere følger dette verket.

Se alle bokelskere som følger dette verket