Boka beskriver teoretiske og empiriske sider ved benyttelsen av menneskelig kompetanse ("human capital") i bedrifter. Forfatteren legger vekt på for eksempel de ansattes kunnskaper og ferdigheter i arbeidssituasjonen, personalopplæring og selve kunnskapstilegnelsesprosessen. Presentasjonen er tverrfaglig, med erfaring hentet især fra økonomisk teori, organisasjonsteori og bedriftsstrategi, samt bakgrunnslitteratur om utnyttelsen og utviklingen av menneskelige ressurser.
Forlag Universitetsforlaget
Utgivelsesår 1993