Boken er skrevet som en guide for ungdom i puberteten. I første del tar forfatteren opp flere tema omkring kjærlighet og følelser, som forelskelse, kjærlighetssorg, homofili og sex. I andre del tar han for seg kroppen, og beskriver de fysiske forandringene som skjer med gutte- og jentekroppen i puberteten.
Her er manualen som tar for seg det som virkelig betyr noe: forelskelse, hvordan få sjans, bli kjæreste, være kjæreste, og spørsmål om kropp og sjel. Med humor og innsikt gir boken mange fornuftige og lure råd som kan være viktige å ta med seg på den ikke helt uproblematiske veien til voksenlivet. Stian Barsnes Simonsen tar stoffet og ungdommene på alvor. Han er kjent for de fleste gjennom sitt arbeid blant annet som skuespiller og programleder for Reser i NRK, og han vet en del om det å være ung og på vei. Boken er tøft illustrert av Bjørn Brochmann.
Utgivelsesår 2004
ISBN13 9788203245992