Omtale fra forlaget
Bare tolv år gammel ble Barbara O'Hare i 1972 innlagt på mentalsykehuset Aston Hall. Men i stedet for å bli en redning fra hennes fryktelige hjemmesituasjon, ble det begynnelsen på et nytt mareritt.
Barbara ble utsatt for forferdelige fysiske og psykiske overgrep og ufrivillige medisinske eksperimenter.
Sykehusets direktør og sjefslege doktor Kenneth Milner utnyttet Barbara og mange andre barn seksuelt og utsatte dem for regelrett tortur, noe som skulle prege dem resten av deres liv.
Barbara O'Hare forteller her modig om den skjebnen hun deler med utallige andre pasienter på Aston Hall, og om hvordan hun som voksen fant en vei ut av traumene.
Dette er den sanne historien om fryktelige overgrep bak lukkede dører på en institusjon som skulle hjelpe og beskytte barn som trengte støtte og behandling.
Forlag Lind & Co
Utgivelsesår 2023
Format Lydfil
ISBN13 9789180525282
EAN 9789180525282
Genre Personlige beretninger
Omtalt sted England
Språk Bokmål
Utgave 1
Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!
Hospitalet: Hvordan jeg som barn overlevde hemmelige eksperimenter på mentalsykehuset Aston Hall av Barbara O'Hare er utvilsomt en sterk og gripende fortelling, men boken har flere svakheter som kan gjøre leseropplevelsen noe mindre tilfredsstillende.
For det første er språket tidvis upolert og preget av repetisjon. Mange av de samme poengene og detaljene blir gjentatt uten at det tilfører noe nytt til historien, noe som kan føles unødvendig trettende. Dette påvirker flyten og gjør det vanskeligere å holde på engasjementet underveis.
Videre virker boken noen ganger mangelfull i sin struktur, med hopp i tid og hendelser som gjør at fortellingen føles fragmentert. Det er vanskelig å få en helhetlig forståelse av både tidslinjen og omfanget av overgrepene som beskrives, noe som kan skape forvirring og distanse til stoffet.
Til tross for det viktige temaet, savner boken en dypere analyse eller refleksjon over systemsvikt og ansvar. O'Hares personlige historie er hjerteskjærende, men det kunne vært gjort mer for å belyse hvordan og hvorfor slike overgrep kunne finne sted i det britiske helsevesenet, i stedet for å kun fokusere på de personlige detaljene.
Alt i alt er Hospitalet en historie som fortjener å bli hørt, men som kunne vært bedre formidlet med strammere redigering og mer sammenhengende refleksjoner.
Ingen diskusjoner ennå.
Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verket1 bokelsker følger dette verket.
Se alle bokelskere som følger dette verket