Hon så hadde øl te selle

historien om madam Felle og Sandvikens skjenkesteder

av (forfatter).

Bodoni 2007 Innbundet

2 bokelskere følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp boka hos ark.no

Omtale fra Den Norske Bokdatabasen

Boka forteller historien om ølskjenkersken Madam Telle, som alle Bergensere synger om når de samles. Historien avslører at det faktisk var flere kvinner som het madam Felle, og som skjenket øl i det samme vertshuset i over 100 år. Boka inneholder også litt generell Sandvikshistorie, og et kapittel om øvrige vertshus og gjestgiverier i bydelen.

Omtale fra forlaget

Kjenner dokker madam Felle? - Jonnemann sin gamle mor... Hvem kjenner ikke disse strofene. En av de aller mest kjente bergenssanger. Overalt hvor bergensere samles blir det sunget om ølskjenkersken fra Sandviken og sønnen hennes. På eldretreff, i nattklubber, på fotballkamper, i menighetshuset, madam Felle dukker opp overalt! Hon så hadde øl te selle er historien om denne besungne madam. Historien vil avsløre at det faktisk var flere kvinner som het madam Felle, og som skjenket øl i det samme vertshuset i over 100 år. For å sette dem i perspektiv inneholder boken også litt generell Sandvikshistorie, og et kapittel om det øvrige vertshus og gjestgiverier som det var så mange av i bydelen. Første utgave av denne boken ble utgitt i 1989. Den er forlengst utsolgt. Siden da er det også kommet frem en rekke nye opplysninger om både madam Felle, Jonnemann og en helt ukjent etterslekt. Alt dette dokumenteres her.

Bokdetaljer

Forlag Bodoni

Utgivelsesår 2007

Format Innbundet

ISBN13 9788271284633

EAN 9788271284633

Omtalt sted Bergen

Omtalt person Oline Felle

Språk Bokmål

Sider 85

Utgave 2

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokomtaler

Ingen omtaler ennå.

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket

Diskusjoner om boka

Ingen diskusjoner ennå.

Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verket

Sitater fra dette verket

Ingen sitater ennå.


Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket