Forlag Storey Publishing, LLC
Utgivelsesår 2021
Format heftet
ISBN13 9781635862812
Språk English
Sider 296
Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!
Omtale - Amazon
Eplecidereddik har en lang historie som et folkemiddel for en rekke helsemessige forhold, og som et resultat har det oppnådd noe som ligner på kultstatus blant naturlige helseentusiaster. Men mange mennesker skjønner ikke at det er en hel verden av alternativer utover butikkkjøpt ACV eller destillert hvit eddik. Faktisk kan eddik lages av alt med fermenterbart sukker, enten det er rester av juicemasse eller brune bananer, markblomster eller øl. Med sin dyptgående guide tar Kirsten K. Shockey leserne med på et dypdykk i de vidtrekkende mulighetene som lever i denne eldgamle krydderet, helsetonicen og den globale kjøkkenstiften. Dybdedekning av vitenskapen om eddik og det grunnleggende om utstyr, brygging, tapping og aldring gir leserne grunnleggende ferdigheter og kunnskap for å fermentere sin egen eddik. Så begynner den virkelige reisen, mens boken fordyper seg i de mange metodene og ingrediensene for å lage eddik, fra eplecider til rødvin til ris til lagret balsamico. Underveis deler Shockey innsikt i eddikfremstillingstradisjoner rundt om i verden og sine egne oppskrifter for å lage eddiktonika, infunderte eddiker og oksymeler.
Nå har jeg gått til anskaffelse av noen bøker om hvordan lage egne eddiker. Hver bok fokuserer forskjellig på emnet. Håper at jeg får mer info om hvordan lagre moderkaken(e) som oppstår under laging av diverse eddik. Eddik av jordbær anbefales ikke - lukter/smaker som brent gummi har jeg lest. På butikken kan man kjøpe bringebær eddik - har en liten flaske men får ikke av korken enn så lenge. Dette blir spennende.
Andre som er interessert?
Ingen diskusjoner ennå.
Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verket1 bokelsker følger dette verket.
Se alle bokelskere som følger dette verket