I Danmark og Norge har Ludvig Holberg nærmest status som nasjonalskald. .Holberg i Norden. markerer at det i 2004 er 250 år siden han døde.
Denne store antologien er skrevet av tre generasjoner forskere og kritikere fra Norden, og gir en gir en bred introduksjon till Holbergs liv og forfatterskap. Den tar for seg dikterens mangesidige produksjon og hans store kulturhistoriske betydning, sett fra en rekke ulike perspektiver.
Holberg i Norden kaster nytt lys over de mest kjente verkene, som komediene (særlig Jeppe på Bjerget) og skjønnlitterære verk som Niels Klims underjordiske reise og Peder Paars. Samtidig inneholder boken studier av Holbergs spennende, men idag nesten bortglemte arbeider om historie, naturrett og musikk.
Den reiser også spennende spørsmål, som:
.Var Jeppe på bjerget egentlig en norsk bondemann . fra Voss?
Holberg i Norden består av 17 danske, norske og svenske bidrag skrevet av Holberg-kjennere som Lars Roar Langslet, Arild Linneberg og Gunnilla Dahlberg. Boken vender seg til alle som er nysgjerrige på Holberg, nordisk litteratur og teater, og ikke minst; 1700-tallets rike kulturhistorie.
Forlag Makadam förl.
Utgivelsesår 2004
Serie Centrum för Danmarksstudier (5)
Omtalt person Ludvig Holberg
Språk Bokmål Flerspråklig Dansk Svensk