Siden 1970-tallet har interessen for høyrepopulistiske partier vært stigende i forskning så vel som i media. For første gang på norsk setter denne bredt anlagte antologien høyrepopulismens framvekst og utvikling i relasjon til europeisk historie og samfunnsutvikling for øvrig. Her analyseres aktører fra Vest-Europa og Skandinavia - fra Le Pen og Haider til Kjærsgaard og Jensen - men boken er likevel ingen nærstudie av enkeltpersoner, da det er partiene som står i fokus: Hva representerer de høyrepopulistiske partiene, hvor kommer deres ideologiske tankegods fra og hvorfor har de fått ny aktualitet i de moderne velferdsstatene i Vest-Europa? Bidragsytere: Anja Heie, Bård Hermansen, Anders Ravik Jupskås, Anders G. Kjøstvedt, Einhart Lorenz, Are V. Moum, Katrine Randin, Ida Lovise Torske og Tor Espen Simonsen.
Forlag Unipub forlag
Utgivelsesår 2009
Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verket5 bokelskere følger dette verket.