Eksperimentelt, lydlig og vakkert. Høylyse dager er tredje diktsamling i Arild Vanges responstrilogi som begynte med Improvisasjon person (2013) og Responsorium (2016). Der Vange i den første boken responderer på den portugisiske dikteren Fernando Pessoa og i den andre på Rainer Maria Rilkes Duino-elegier, er responsen i Høylyse dager viet de tre diktbøkene Lys, Græs og Brev i april av danske Inger Christensen (1935-2009). Høylyse dager er en hyllest til Christensen og hennes forfatterskap, men også en hommage til låtskriveren, vokalisten og musikeren Lasse Myrvold (1953-2006), sentral i grupper som The Aller Værste. Høylyse dager ligner et elveløp som starter hos Christensens dikt, blander seg med Myrvolds sanglinjer og munner ut i Vanges lyriske tekstlandskap.
Utgivelsesår 2020
ISBN13 9788203266225
EAN 9788203266225
Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verket3 bokelskere følger dette verket.